Info@EstherTeLinde.nl   |   +31(0)6-52145584
Volg mij :-

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching

Wil je niet alleen je leefstijl een gezonde boost geven maar ook je mentale, emotionele en maatschappelijke welzijn bevorderen. Dan ben ik de persoon die je verder kan helpen.

Ik werk op basis van een zogenaamd vitaliteitsplan. Daarbij wordt dus niet alleen naar de fysieke aspecten in je leven gekeken als voeding, bewegen en bijtijds herstellen. Ik besteedt eveneens aandacht aan de onderste 3 bouwstenen van de vitaliteitspiramide, namelijk: positieve gedachten, ondersteunende relaties en zinvol leven.

Met name mentale factoren als emotioneel welzijn, tevredenheid en een doel hebben in je leven bepalen of je lekker in je vel zit, vitaal bent en voluit leeft.
Kortom, ik begeleid, motiveer en enthousiasmeer je om je zowel lichamelijk vitaal te voelen als geestelijk gezond en fit.

Zinvol leven

Wat vind je belangrijk? Vervult je met blijdschap? Achterhaal wat je leven zin geeft, want een feit is dat het bijdraagt aan je vitaliteit.

Sociaal netwerk
Besteed tijd en energie aan het opbouwen en bijhouden van je vriendenkring. Want als je beschikt over een goed en hecht relatienetwerk, dan sta je er niet alleen voor in het leven.

Positief denken
Met een positieve kijk op het leven ben je uiteindelijk lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans en dat heeft zo z’n weerslag op je gezondheid.

Regelmatig herstellen
Steeds maar druk zijn doet je geen goed. Realiseer je dat je alleen topprestaties kunt leveren als je balans aanbrengt tussen de inspanningen die je levert en de ontspanning die je nodig hebt.

Genoeg bewegen
Bewegen is niet alleen goed voor je botten en spieren, maar houdt ook je hart en bloedvaten in conditie. Daarbij helpt dagelijks lichamelijk actief zijn om spanningen los te laten.

Goede voeding
Goede voeding is gezond eten waarbij je alle benodigde bouwstoffen binnenkrijgt om lichamelijk en geestelijk optimaal te functioneren.

Bedrijven:
Burn-out klachten zijn beroepsziekte nummer 1 binnen bedrijven. Zo’n 14% van de werknemers ervaart deze klachten en meldt zich (langdurig) ziek, wat zorgt voor een flink ziekteverzuim binnen een bedrijf. Dit blijkt uit de huidige cijfers en context van de Volksgezondheidszorg en het CBS. Door te investeren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen kan een bedrijf zijn werknemers en bedrijf vitaler houden. Werknemers hebben behoefte aan aspecten, zoals: een betere gezondheid, een positiever zelfbeeld, een veilige werksfeer en persoonlijk groei.
Cijfers wijzen uit dat gezond en vitaal personeel productiever is: ze worden minder vaak ziek, krijgen minder vaak een burn-out en gaan met plezier naar hun werk. Erkenning, oprechte aandacht voor personeel, ontwikkelingsmogelijkheden: dit soort zaken dragen nog veel meer bij aan het werkplezier. Als vitaliteitscoach begeleid ik bedrijven en organisaties bij de transitie naar duurzame inzetbaarheid.